מאת: הלל בארי
בפעם שעברה שהצלחתי לשבת קצת לכתוב, כתבתי על "רק לא טיפולי המרה".
אני רוצה כעת לנסות לייצר איזה מערכת כללים מנחים עבור טיפול שהוא כן נכון וחיובי. והפעם, במקום לכתוב איך עובד טיפול טוב, שזה באמת נושא לספר שלם, אנסה לתמצת כללי יסוד.
אני אומר מראש ראוי להשקיע יותר מחשבה על זה ואני פתוח לשינויים ותוספות.
אז ככה:
1. טיפול חייב לעשות לך טוב
אם לא טוב לך וחייך לא משתפרים משהו כאן דורש בירור רציני, מטרת הטיפול בסוף באמצע ובהתחלה היא להטיב עם חייך. ואני לא מדבר על פגישה או שתיים שנחוו עם קושי ורגשות כבדים אני מדבר על הסה"כ.
2. חיבור למטפל
אמורים לאהוב או לפחות להיות מחוברים למטפל שלך , הוא המדריך שלך , מורה הדרך אם אינך מחובר אליו ואוהב אותו כנראה משהו לא מתאים בינכם. אולי הוא אדם נפלא, אבל אולי הוא לא זה שיעביר אותך תהליך עמוק , כזה שדורש המון אמון.
3. המטפל שלך נותן לך להרגיש שהוא מאמין בך
הוא רואה תקווה הוא רואה את האור בקצה המנהרה , אם הוא לא יראה אותה אז איך הוא יוצא אותך משם? .
4. המטפל קשוב לצרכים שלך
אתה לא מתבייש לשאול אותו לאן התהליך מוביל ומה הוא חושב שכדאי לעשות מכאן וכו'.
5. אין תלות
המטפל משדר לי שאני יכול להצליח את התהליך ואין שדר ש"רק אצלי הישועה שלך" וכדומה – אם יש כזו הרגשה צריכה להדלק נורה אדומה.
6. מטפל עם אופק חשיבה רחב
אומרים ש"אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" ולכן תמיד טוב שיש מישהו גם אם הוא לא חכם גדול שידבר איתך ודרכו תוכל לצאת מעצמך משהו שלבד לא תוכל לעשות. האמת שזה מאד נחמד, אבל , לא בשביל זה הלכת למטפל ואתה משלם לו , לא מעט כסף. את זה, גם חבר טוב יכול לעשות, למטפל טוב יש אופק רחב של חשיבה והוא מצליח להפתיע אותך בתובנות שלו ובדרך בה הוא מאיר את הדברים, אחרת הוא סוג של "חבר" שלא ממש בעל יתרון שיכול ממש להוביל אותך.
7. המטפל מבין אותך
אתה מרגיש שיש מישהו שמבין אותך. הדברים שאתה אומר לו לא נשמעים לו מוזרים או שהוא לא יודע איך להכיל אותם. הוא מכיר את התחושות שלך והוא יודע להתחבר אלייך, אחרת איך הוא יוכל למצוא לך דרך נכונה ואיך הוא יוכל לעזור לך.
8. אין שום מצב שבעולם שהמטפל פוגע בך או משאיר אותך בהרגשה רעה
יכול להיות שהוא יהיה תקיף על נושא מסויים ולא יוותר לך. אבל אתה תמיד תרגיש שהוא בעדך , שהוא מדריך אותך ואם יצוף קושי תדע לשוחח איתו על כך ותיהיה הבנה.
9. המטפל מכווין אותך ומעודד אותך לא לעבוד רק בקליניקה
סעיף שאיננו חובה אבל הוא מעיד על יתרון גדול – המטפל מעודד אותך להתעניין בקורסים וסדנאות ועוד תהליכים מעודד אותך לפתוח את הראש. זה גם נכון ברמה התהליכית וגם מעיד שהוא לא מחפש רק אותך כלקוח אלא באמת רוצה את טובתך האישית.
10. מתודה ודרך פעולה
אם אתה הולך לטיפול סביב נושא של משיכה תוך מגדרית , חשוב שהמטפל יבין קצת בנושא ושתהיה לו איזה שהיא מתודה או דרך פעולה בנושא. והכי חשוב שלא יחשוב מחשבות עקומות לגמרי על הנושא כפי שציינתי בפוסט הקודם.
11. הטיפול כשידוך
רק שלא יישמע כמו השוואה חלילה ל10 הדברות. נוסיף שלא נאשים את המטפל בכל הצרות , לפעמים המטפל מעולה וזה משהו בנו שלא משחרר ונפתח , ובכל זאת אני מאמין שמטפל טוב זה כמו שידוך לפעמים שידוך יכול להיות מדהים חכם ויפה אבל פשוט לא מתאים.
לכו עם הלב.
בהצלחה , מקווה שדייקתי.
מאמרים נוספים:
רק לא טיפולי המרה
הלל בארי מסביר על טיפולי המרה. מה הבעיה בטיפולים אלו, על טיפולים שהצליחו, ומהי הדרך הנכונה לטפל במשיכה לאותו המין.
לא תייבשו אותנו
אורי מספר על חברים שלא הקשיבו לקולות המייאשים, ועברו תהליך אמיתי של שינוי המשיכה המינית
גם חילונים רוצים בשינוי המשיכה ההומוסקסואלית – פרופ' אבשלום אליצור
ראיון, מאמרים והרצאה של פרופסור, המצדד בזכותו של כל אדם לבחור בשינוי נטייתו המינית
מה דעתך על הפוסט?
פרטיך יישארו חסויים, תגובתך תפורסם בכפוף לאישור העורך ובהתאם לכללי האתר.הכנסת האימייל אינה חובה.