תחקיר של הניו יורק פוסט מביא את סיפורים של בני נוער שעברו שינוי מין והיום מתחרטים על כך
כתבה של הניו יורק פוסט מתארת את סיפורם של בני נוער, שעברו שינוי מין בגיל צעיר והיום הם מביעים חרטה.
בתחקיר מובא סיפורה של קלואי, שבגיל 12 החליטה שהיא טרנסג'נדרית, ובעקבות כך עברה הליך לשינוי מין כשהיא בת 15 שנים בלבד.
כעבור שנה, בגיל 16 היא הבינה שעשתה טעות, והיום היא מספרת על כך, כדי למנוע מבני נוער נוספים לעבור את מה שעברה.
בתחקיר מובא גם מחקרה של ד"ר ליסה ליטמן. ד"ר ליטמן מתארת תופעה של "אי התאמה מגדרית מהירה", בה בני נוער רבים עוברים תהליך מהיר בו הם מחליטים כי הם טרנסג'נדרים, ומשנים את מינם.
ד"ר ליטמן מאמינה כי לרשתות החברתיות יש השפעה רבה על התופעה. היא ערכה סקר, בו השתתפו בני נוער רבים, אשר עברו הליך לשינוי מיני, בסקר היא גילתה סיבות שונות לכך שהם מתחרטים. רבים מתארים כי היום הם מבינים שהיו צריכים לעבור טיפול פסיכולוגי, שיעזור להם לחוש התאמה, במקום לפנות להליך של שינוי גופני. רבים מהם מספרים כי הרופאים שביצעו בהם את השינויים לא התעניינו כל כך במצבם הנפשי.
בתחקיר מובא גם סיפורה של הלנה קרשנר, שנולדה כבת ובגיל 14 עברה הליך של שינוי מין. היום, בגיל 23 היא מתחרטת. הלנה מתארת את הלחץ החברתי, מצד הקהילה ברשת, הלחץ שהוביל אותה לשנות את מינה.
היקף התופעה של טרנסג'נדרים המתחרטים על השינוי הגופני אינו ידוע, מחקר נוסף, המצוטט בכתבה משער כי 80% מהילדים שעברו הליך של שינוי מין יסתייגו בעתיד מההליך שעברו, וישלימו עם מינם הביולוגי.
בתחקיר מובאים אנשי מדע ורפואה, המתארים בדאגה כיצד בני נוער נדחפים במהירות להליך השינוי הגופני, שינוי שייתכן שיצטערו עליו בהמשך.
מחקרים נוספים:
גם חילונים רוצים בשינוי המשיכה ההומוסקסואלית – פרופ' אבשלום אליצור
ראיון, מאמרים והרצאה של פרופסור, המצדד בזכותו של כל אדם לבחור בשינוי נטייתו המינית
100 מקורות מהספרות המדעית – שינוי משיכה מינית בטיפול פסיכולוגי
למי שטוען שמשיכה מינית אינה משתנה, להלן 100 מקורות מהספרות המדעית, המעידים על שינוי המשיכה המינית ביותר מ-4,380 מטופלים, במסגרת טיפול פסיכולוגי
מחקר ענק קובע: "אין גן הומוסקסואלי"
במסגרת המחקר, ניתחו החוקרים דגימות של כחצי מליון איש. ומצאו קשר קלוש בין רכיבים גנטים בודדים להתנהגות, משיכה או זהות מינית. מסקנת המחקר – אין דרך לחזות את ההתנהגות המינית של אדם על פי המבנה הגנטי שלו
מה דעתך על הפוסט?
פרטיך יישארו חסויים, תגובתך תפורסם בכפוף לאישור העורך ובהתאם לכללי האתר.הכנסת האימייל אינה חובה.