מייקל גלץ היה הומוסקסואל מוצהר, כותב במגזין XY ופעיל חברתי מפורסם למען זכויות הקהילה הלהט"בית. במסגרת פעילותו הוא סייע לבני נוער רבים "לצאת מהארון" ולקבל את משיכתם המינית כפי שהיא. מייקל הווה מודל לחיקוי עבור צעירים הומוסקסואלים רבים.
לאחר חוויוה טראומתית שחווה, ובעקבות התקרבותו לדת, החליט מייקל לשנות את אורח חייו ולחיות חיים הטרוסקסואליים. הוא גם מתח ביקורת על חייו ההומוסקסואליים, וראה בהם כ"כלוב" או כ"מערה", כהגדרתו.
בהמשך הכריז מייקל כי הוא כבר לא נמשך לגברים, הכרזה שזעזעה את קהילת הלהט"ב בארה"ב.
רבים מחבריו חשו נבגדים, ובמיוחד בנג'מין שהיה בן זוגו של מייקל. הסרט "אני מייקל" מתאר את התהליך שעבר מייקל, ואת התגובות הלא סובלניות של הקהילה ההומוסקסואלית לשינוי שעבר. הסרט מתאר גם כיצד הכיר את רבקה במוסד הדתי, וכיצד הם התאהבו והתחתנו.
מעניין לראות כיצד התאוריה הקווירית, השואפת לשחרר את האדם מההגדרות המגדריות המסורתיות, היא גם התאוריה שאפשרה למייקל לבחור את דרכו החדשה.
גם הפעם בחר מייקל ללכת בדרך שרצה, מבלי להשתעבד למשיכתו המינית לגברים ולהגדרות החברתיות המקובעות. הוא המשיך לדגול בתיאוריה זו, גם לאחר השינוי שעבר.
בשנת 2011 התראיין מייקל למגזין ניו יורק טיימס. לאכזבת המראיין, ספר מייקל כי היום הוא אינו נמשך לגברים בכלל, וכי הוא שמח בחייו ההטרוסקסואליים. הוא מספר בראיון כי הוא לא רואה אנשים כהומוסקסואליים.
הסרט Michael Lost and Found
בשנת 2017 נסע בנג'מין, בן זוגו לשעבר, לפגוש את מייקל ואת רבקה אשתו בביתם שבקנדה. את המפגש הוא צילם לסרט "Michael Lost and Found". רבים מחבריו לשעבר של מייקל רצו לדעת מה מצבו של לאחר השנים שעברו.
בסרט התיעודי פוגש בנג'מין את מייקל, אבל הפעם בגירסה מפוייסת ופתוחה יותר. מייקל ואשתו מותחים ביקורת על הכנסייה בה למדו, ובכלל על הגישה הנוצרית הנוקטת בדרך של הפחדה ואיום, וגורמת לאנשים להרגיש לא טוב עם עצמם. מייקל ורבקה פרשו מהמוסד בו הכירו, והקימו בקנדה בית ספר ובית תפילה, המקבל כל אדם, ושואף להדריך את האדם מהמקום בו הוא נמצא.
סיפורו של מייקל הוא עדות נוספת לכך שמשיכה מינית אינה מחייבת לבחור באורח חיים הומוסקסואלי, ושמשיכה הומוסקסואלית יכולה להשתנות עם הזמן.
הסרט "אני מייקל" פחות מומלץ לצפייה, בשל סצנות מיניות המשולבות בו.
הסרט Michael Lost and Found הוא סרט מרגש ומיוחד, הסרט זמין לצפייה באתר נטפליקס – לדף הסרט באתר IMDB.
עדויות נוספות:
הסרט "חופשי לאהוב" – Free to Love
סרט תיעודי מרתק, המספר את סיפורם של ארבעה גברים, אשר עברו תהליך של חיפוש וגילוי המשיכה המינית לנשים.
תודה לאל, אני כבר לא הומו
בנובמבר 2012 פרסם אריק אקהולם כתבה ב"ניו יורק טיימס", בה הוא סוקר את תופעת האקס-גייז, הומוסקסואלים לשעבר, בארה"ב. בכתבה מתראיינים גברים שעברו שינוי במשיכתם המינית, בשמותיהם המלאים.
כמעט מחקת את משפחתי!
רחלי כותבת לרב בני לאו, ומספרת בגילוי לב על כיצד עזבה את קהילת הלהט"ב, וכיצד התמודדה עם המשיכה לנשים, ועל המשפחה שהקימה.
סרטים נוספים:
"המשיכה המינית שלי משתנה לאט אבל בטוח"
ראיון עם סם המספר על התהליך שהוא עובר ועל שינוי המשיכה המינית שהוא חווה
הגורמים להומוסקסואליות והטיפול בה – ד"ר ג'וזף ניקולוסי
קטעים מתורגמים מתוך הרצאתו של ד"ר ג'וזף ניקולוסי, מייסד הגישה הרפראטיבית לטיפול במשיכה הומוסקסואלית.
לא היה כאן שיקול מדעי – ראיון עם ד"ר ניקולס קאמינגס
ד"ר ניקולס קאמינגס, נשיא ה-APA לשעבר, מספר כיצד שינה הארגון את היחס להומוסקסואליות, מתוך הטיה פוליטית וללא שיקול מדעי.
מה דעתך על הפוסט?
פרטיך יישארו חסויים, תגובתך תפורסם בכפוף לאישור העורך ובהתאם לכללי האתר.הכנסת האימייל אינה חובה.